ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

Блищик Юрій Миколайович


Доповідачі:

Блищик Юрій Миколайович



Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXVIII

Скликання:

VIII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

1205

Дата реєстрації:

05.02.2024

Проголосовано:

06.02.2024 12:10:06

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    20
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    1
  • Не голосували
    1
  • Відсутні
    5

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 1205


      Зображення, що містить чорний, темрява<br />
<br />
Автоматично згенерований опис                                                                                                                                      


 

ВОЛОДИМИРЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА



РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ



(восьме  скликання)



Р І Ш Е Н Н Я















_________________  2024 року



№ ____



 











Про затвердження тимчасового порядку видалення 



дерев, кущів та інших зелених насаджень за межами населених пунктів на землях комунальної власності Володимирецької територіальної громади




  З метою забезпечення належного контролю за використанням об'єктів рослинного світу на території Володимирецької територіальної громади, недопущення виникнення аварійних і надзвичайних ситуацій, спричинених, падінням зелених насаджень за межами населених пунктів, керуючись статями 6, 10, 12 Закону України «Про рослинний світ», статей 25, 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», селищна рада,



         ВИРІШИЛА:





  1. 1. Затвердити Тимчасового порядку видалення дерев, кущів та інших зелених насаджень за межами населених пунктів на землях комунальної власності Володимирецької територіальної громади (надалі - Порядок).




  2. Виконавчому комітету Володимирецької селищної ради забезпечити виконання даного рішення.




  3. Контроль за виконанням рішення доручити комісія з економічних питань, управління комунальною власністю, житлово-комунального господарства, інвестиційного розвитку, земельних відносин, екології, природокористування та благоустрою (голова комісії Олександр КРУК).




 

Селищний голова                     Василь КОВЕНЬКО


 



Рішення підготував:








































Секретар селищної ради



Юрій БЛИЩИК


 

Погоджено:



Перший заступник селищного голови



Анатолій РИЖИЙ


 














Начальник відділу економіки, інвестицій, житлово-комунального господарства 


 

Оксана  САМКОВСЬКА




Оксана САМКОВСЬКА



Начальник юридичного відділу



Тетяна МАСТІЙ



Начальник загального відділу


 

Начальник відділу бухгалтерського обліку, звітності та господарського забезпечення



Наталія КРУК


 

Ольга ШЕЛІГАН



















 

Проект розпорядження оприлюднено на офіційному веб-сайті Володимирецької селищної ради https://volodselrada.gov.ua/



05.02.2024 № 1205




























 

 ЗАТВЕРДЖЕНО


 

Рішення селищної ради



______________  2024 року №____







Тимчасовий порядок



видалення дерев, кущів та інших зелених насаджень за межами

населених пунктів на землях комунальної власності



Володимирецької територіальної громади





  1. Тимчасовий порядок видалення дерев, кущів та інших зелених насаджень за межами населених пунктів на території Володимирецької територіальної громади (надалі - Порядок) визначає процедуру видалення дерев, кущів та інших зелених насаджень (далі - зелені насадження) за межами населених пунктів на землях комунальної власності Володимирецької територіальної громади.




  2.  Видалення зелених насаджень  здійснюється у разі:







  • виконання підготовчих і будівельних робіт на об’єктах відповідно до статей 35-37 Закону України “Про регулювання містобудівної діяльності”;




  • знесення аварійних, сухостійних і фаутних дерев, а також самосійних і порослевих дерев з діаметром кореневої шийки більш, як 5 сантиметрів, для приведення земельної ділянки у відповідний стан згідно її цільового призначення;




  • ліквідації аварійної ситуації на інженерних мережах за межами населених пунктів на території Володимирецької територіальної громади;




  • проведення ремонтних та експлуатаційних робіт в охоронній зоні повітряних ліній електропередачі, трансформаторних підстанцій, розподільних пунктах системи енергопостачання, мережі водо-, теплопостачання та водовідведення, телекомунікаційній і  кабельній електромережі, забезпечення технічної експлуатації внутрішньогосподарських меліоративних каналів;




  • досягнення деревами вікової межі;




  • запобігання виникнення надзвичайних ситуацій (подій), пов'язаних з забезпеченням безпечної життєдіяльності населення, в тому числі, безпеки дорожнього руху;




  • відновлення світлового режиму в приміщенні, що затіняється деревами;




  • ліквідації наслідків стихійного лиха, аварійної та надзвичайної ситуації. 







  1. Підставою для прийняття рішення щодо видалення зелених насаджень за межами населених пунктів є звернення юридичної чи фізичної особи (далі – заявника) про видалення зелених насаджень.





          Заявник звертається до виконавчого комітету Володимирецької селищної ради із заявою про необхідність видалення зелених насаджень з обґрунтуванням причин видалення.





  1. Комісія з обстеження зелених насаджень, яка створена згідно рішення виконавчого комітету Володимирецької селищної ради визначає стан зелених насаджень, розташованих на земельній ділянці та складає акт обстеження зелених насаджень (надалі – Акт), що підлягають видаленню за формою, встановленою даним положенням (додаток 1) . Обміри запасів деревини, що підлягає зрізанню, здійснюється із залученням спеціаліста спеціалізованого лісогосподарського підрозділу або  спеціалізованого лісогосподарського підприємства за відповідними методами обмірів згідно чинного законодавства. Кількість примірників Актів відповідає кількості сторін (організації, установи, представник заявника тощо), залучених до проведення обстеження.




  2. Голова Комісії в п’ятиденний термін від дати складання Акту подає на розгляд виконавчого комітету Володимирецької селищної ради проект рішення про надання дозволу на видалення зелених насаджень, в якому зазначаються дані про кількість зелених насаджень, що підлягають видаленню.





          Виконавчий комітет селищної ради здійснює розгляд зазначеного вище проекту рішення та, у разі його схвалення, приймає рішення про видалення зелених насаджень, укладання договору про видалення зелених насаджень з підрядною організацією, видачі ордера на видалення зелених насаджень. 





  1. Підставою для проведення робіт по видаленню зелених насаджень за межами населених пунктів є Ордер (крім випадків, передбачених пунктами 11,12 цього Порядку).




  2. Для нормальної експлуатації ліній зв’язку і електропередач видалення зелених насаджень проводиться у відповідності до Правил охорони електричних мереж, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 04.03.1997 року №209 та Правил охорони ліні електрозв’язку, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 29.01.1996 року №135.





    При цьому видаленню підлягають одночасно усі або декілька сусідніх рядів дерев, крони яких розташовані поблизу проводів, з обов’язковим прибиранням залишків порубки за рахунок організації, що проводить видалення.





  1. Після розгляду питання на засіданні виконкому заявнику видається копія рішення на видалення зелених насаджень та виписуєтся Ордер. Організації - виконавцю надається копія Ордеру.




  2. У разі виявлення в процесі виконання робіт недоліків, вони підлягають усуненню виконавцем робіт.




  3.  Сплата відновної вартості зелених насаджень у випадках, передбачених пунктом ІІ цього Порядку, не проводиться.




  4. У процесі ліквідації наслідків стихійного лиха, аварійної та надзвичайної ситуації, а також у разі, коли стан зелених насаджень загрожує життю, здоров'ю громадян чи майну громадян та/або юридичних осіб, видалення зелених насаджень здійснюється негайно з подальшим оформленням акту обстеження відповідно до пункту IV цього Порядку.




  5. Видалення зелених насаджень на території меморіальних комплексів та кладовищах, розташованих за межами населеного пункту, здійснюється виконавчим комітетом без сплати їх відновної вартості. Виконавчий комітет Володимирецької селищної ради укладає договір з виконавцем послуг про надання послуг з видалення зелених насаджень на території меморіальних комплексів та кладовищах, а також здійснює контроль за їх якісним проведенням.




  6.  Після видалення зелених насаджень для оприбуткування деревини утворюється комісія, за розпорядженням селищного голови. Комісія відображає в акті кількісний та якісний склад деревини та подає його на затвердження черговому виконкому ради.




  7. Виконавчий комітет приймає рішення щодо погодження поданого акту та передачі або реалізації заготовленої деревини до комунальних установ і закладів соціальної сфери Володимирецької селищної ради для забезпечення господарсько-виробничих потреб.




  8. У випадках ініціювання видалення аварійних дерев виконавчим комітетом Володимирецької селищної ради договір про надання послуг з підрядної організацією та договір купівлі-продажу заготовленої деревини від імені селищної ради підписує селищний голова.




  9. В разі подальшого продажу деревини відділ бухгалтерського обліку, звітності та господарського забезпечення оприбутковує матеріальні цінності на субрахунок «Запаси для розподілу, передачі, продажу». 




  10. На підтвердження передачі деревини покупцю, складається видаткова накладна, та надається рахунок на оплату.




  11. Відновна вартість зелених насаджень, розташованих на земельній ділянці, що відведена в установленому порядку фізичній або юридичній особі (крім відновної вартості зелених насаджень, посаджених (створених) цією особою), сплачується під час передачі такої ділянки у власність відповідної особи.












 












Секретар селищної ради    



Юрій БЛИЩИК