ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

МАСТІЙ Тетяна Миколаївна


Доповідачі:



Сергій КОНОВАЛОВ - Начальник Любимівської селищної військової адміністрації

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXVIII

Скликання:

VIII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

1171

Дата реєстрації:

19.01.2024

Проголосовано:

06.02.2024 11:34:18

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    22
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    5

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 1171



 

ВОЛОДИМИРЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА



РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ



(восьме  скликання)



Р І Ш Е Н Н Я


 

















_________________ 2024 року                                                



                        №_____                           



Про погодження проекту Меморандуму про співпрацю між територіальними громадами




Керуючись ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до законів України «Про інвестиційну діяльність» та «Про співробітництво територіальних громад», розглянувши лист начальника Любимівської селищної військової адміністрації від 16.01.2024 № 50-29-24, з метою об’єднання зусиль щодо розробки та реалізації спільних проектів та програм сталого соціально – економічного розвитку Володимирецької селищної територіальної громади Вараського району Рівненської області та Любимівською селищною територіальною громадою Каховського району Херсонської області, за погодженням з постійними комісіями селищної ради, селищна рада,  



         ВИРІШИЛА:



 





  1. Погодити проект Меморандуму про співпрацю між Володимирецькою селищною територіальною громадою Вараського району Рівненської області та Любимівською селищною територіальною громадою Каховського району Херсонської області (далі - Меморандум), що додається.




  2. Уповноважити селищного голову Ковенька В. В. підписати від імені Володимирецької селищної ради Меморандум, зазначений в п.1 цього рішення.




  3. Сектору комунікацій та цифрового розвитку Володимирецької селищної ради розмістити це рішення на офіційному веб-сайті Володимирецької селищної ради.




  4. Контроль за виконанням рішення доручити секретарю селищної ради Юрію БЛИЩИКУ. 




 

Селищний голова                         Василь КОВЕНЬКО



Рішення підготував:


 

Начальник юридичного відділу                                           Тетяна МАСТІЙ


 

Погоджено:


 

Перший заступник селищного голови                                Анатолій РИЖИЙ


 

Секретар селищної ради       Юрій БЛИЩИК


 

Начальник загального відділу                                               Наталія КРУК


 






 

Проект рішення оприлюднений на офіційному веб-сайті  селищної ради volodselrada.gov.ua


 

19 січня 2024 року                                                    №1171


 







                                                                                    Додаток



                                                                                    до рішення Володимирецької 



                                                                                    селищної ради



                                                                                    ______________2024 року №__


 

МЕМОРАНДУМ



про співпрацю між територіальними громадами 



Володимирецькою селищною територіальною громадою Вараського району Рівненьської області та Любимівською селищною територіальною громадою Каховського району Херсонської області


 

_____________________                                  «____»_____________2024 року


 

Володимирецька селищна територіальна громада Вараського району Рівненьської області, в особі селищного голови КОВЕНЬКО Василя Васильовича, який діє відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Любимівською селищною територіальною громадою Каховського району Херсонської області, в особі начальника Любимівської селищної військової адміністрації КОНОВАЛОВА Сергія Васильовича, який діє відповідно до  Закону України «Про правовий режим воєнного часу» (зі змінами), Указу Президента України № 738/2022 від 27.11.2022 року «Про утворення військових адміністрацій населених пунктів у Херсонській області», розпорядженням Президента України №  267/2022 – рп «Про призначення Коновалова Сергія Васильовича начальником Любимівської селищної військової адміністрації Каховського району Херсонської області», Постанови Верховної Ради України № 2778 – ІХ від 16.11.2022 року «Про здійснення начальниками військових адміністрацій населених пунктів у Херсонській області повноважень, передбачених ч.2 ст. 10 ЗУ «Про правовий режим воєнного стану», в подальшому іменуються як Сторони, а кожна окремо – Сторона, усвідомлюючи важливість об’єднання зусиль щодо подальшого сталого соціально – економічного та культурного розвитку територіальних громад з розробки та реалізації спільних проектів та програм, Сторони домовились про наступне:



1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ



1.1 Меморандум про співпрацю між Володимирецькою селищною територіальною громадою Вараського району Рівненьської області та Любимівською селищною територіальною громадою Каховського району Херсонської області (далі – Меморандум) визначає відносини та напрямки співробітництва між Сторонами у розвитку територіальних громад.



1.2 Мета Меморандуму – об’єднати зусилля Сторін щодо розробки та реалізації спільних проектів та програм сталого соціально – економічного розвитку територіальних громад.



1.3 Цей Меморандум складений відповідно до чинного законодавства України та інших нормативних актів.


 

2. НАПРЯМКИ СПІВРОБІТНИЦТВА СТОРІН



2.1 Сторони цим Меморандумом підтверджують наміри та сприяння у сталому розвитку територіальних громад у галузях екології та довкілля, енергозбереження та енергоефективності, комунальної та соціальної інфраструктури, креативності, культури, спорту та громадянського суспільства.


 

2.2 Для виконання цього Меморандуму Сторони визначають  співпрацю  у наступних заходах та напрямках співробітництва:



- розвиток соціальної інфраструктури та людського потенціалу;



- розвиток відновлювальних та альтернативних джерел енергії;



- підвищення енергоефективності систем  водо-, електропостачання;



- підвищення рівня якості та швидкості надання адміністративних послуг населенню, що передбачає застосування сучасних інформаційних технологій;



- спільна участь у конкурсах проектів міжнародної технічної допомоги та інших грантових програмах і проектах;



- спільна розробка та реалізація проектів з відновлення критичної інфраструктури громади;



- відновлення  новітнього освітньо-культурного та спортивного простору;



- проведення форумів, конференцій та інших заходів з обміну досвідом щодо розвитку територіальних громад;



- організація та проведення спільних спортивних, культурно-мистецьких заходів;



- підвищення рівня конкурентоспроможності територій Володимирецької та Любимівської селищних територіальних громад;



- забезпечення стратегічного планування та відновлення розвитку територій громад.



2.3 Перелік заходів та напрямків співробітництва не є вичерпним і відповідно до чинного законодавства та після погодження обох Сторін може розширюватись.


 

3. ІНШІ УМОВИ



3.1. Будь-яка діяльність в рамках цього Меморандуму на територіях територіальних громад регулюється чинним законодавством України. 



3.2. Сторони взаємодіють одна з одною з питань виконання пунктів цього Меморандуму через уповноважених представників, що делегуються Сторонами для розгляду поточних питань та проведення спільних заходів. 



3.3. Сторони домовляються, що умови цього Меморандуму не є конфіденційними та можуть надаватися заінтересованим іншим особам у разі необхідності. 



3.4. Всі зміни та доповнення до цього Меморандуму оформлюються письмово та за згодою Сторін.


 

4. ПРИКІНЦЕВІ ПОЛОЖЕННЯ



4.1. Цей Меморандум є документом, що визначає загальні напрями співпраці та не створює юридичних зобов’язань для Сторін. 



Даний Меморандум не стосується прав і зобов’язань Сторін щодо укладених договорів з третіми сторонами, і не може служити перешкодою для виконання взятих зобов’язань.



4.2. Кожна Сторона має право співпрацювати з іншими установами, організаціями, інститутами громадянського суспільства та іншими юридичними особами з будь-яких питань, подібних тим, що передбачаються цим Меморандумом. 



Жодне з положень цього Меморандуму не перешкоджатиме будь-якій із Сторін укладати інші угоди з іншими юридичними особами. 



4.3. Всі суперечки відносно тлумачення і застосування положень цього Меморандуму будуть вирішуватись шляхом переговорів та консультацій між Сторонами.



4.4. Дострокове припинення Меморандуму набирає чинності через 30 календарних днів після отримання повідомлення відповідною Стороною. 



4.5. Підписуючи цей Меморандум, Сторони визнають, що дотримання і реалізація його положень є гарантією виконання державної політики у сфері  розвитку територіальних громад.



4.6. Цей Меморандум скріплюється підписами уповноважених представників Сторін, їх печатками, набирає чинності з моменту його підписання такими представниками  та укладається на не визначений термін. 



Дію Меморандуму може бути припинено за домовленістю Сторін або за ініціативою однієї з них.



4.7. Зміни або доповнення до цього Меморандуму можуть бути внесені за взаємною згодою Сторін, що оформлюється додатковими угодами до цього Меморандуму.



Додаткові угоди до цього Меморандуму є його невід’ємними частинами і мають юридичну силу у разі, якщо вони викладені в письмовій формі, підписані Сторонами та скріплені їх печатками. 



4.8. Цей Меморандум укладено при повному розумінні Сторонами його умов та термінології українською мовою на трьох сторінках у двох примірниках, які мають однакову юридичну силу - по одному для кожної зі Сторін.


 

5. РЕКВІЗИТИ СТОРІН














 

Володимирецька селищна територіальна громада Вараського району Рівненьської області



Код ЄДРПОУ: 04388113



Адреса:



34300, смт Володимирець



вул. Повстанців,



Вараський  район



Рівненська область



тел. 


 

Селищний голова


 

_____________Василь КОВЕНЬКО


 

Любимівська селищна територіальна громада Каховського району Херсонської області



Код ЄДРПОУ: 44734377



Адреса:



74822, селище Любимівка,



вул. Центральна, 38



Каховський  район



Херсонська область



тел.+380662216803



Начальник Любимівської 



     селищної військової адміністрації


 

________Сергій КОНОВАЛОВ