ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

Тюска Юрій Валерійович


Доповідачі:


Тюска Юрій Валерійович

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXVII

Скликання:

VIII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

1150

Дата реєстрації:

20.12.2023

Проголосовано:

22.12.2023 12:18:47

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    19
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    1
  • Відсутні
    7

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 1150




                                                            


 

ВОЛОДИМИРЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА



РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ



(восьме  скликання)


 

Р І Ш Е Н Н Я


 













______________  2023 року



                                        № _______



 











Про затвердження Програми оздоровлення та відпочинку дітей Володимирецької селищної територіальної громади на 2024-2026 роки



 

Керуючись Законом України "Про місцеве самоврядування в Україні", Закону України "Про оздоровлення та відпочинок дітей", відповідно до «Положення про порядок направлення дітей на оздоровлення та відпочинок до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку вищої категорії, які розташовані в гірських районах (районах, в яких розташовані населені пункти, віднесені до категорії гірських), за рахунок бюджетних коштів», затвердженого наказом Міністерства соціальної політики України від 05.07.2021 № 377, за погодженням з постійними комісіями селищної ради, селищна рада,


 

ВИРІШИЛА:


 



  1. Затвердити Програми оздоровлення та відпочинку дітей Володимирецької селищної територіальної громади на 2024-2026 роки (далі Програма), що додається.




  2. Сектору комунікацій та цифрового розвитку Володимирецької ради розмістити це рішення на офіційному веб-сайті Володимирецької селищної ради.




  3. Фінансовому відділу селищної ради при формуванні бюджету на відповідний період передбачати фінансування витрат на реалізацію Програми в межах наявних фінансових можливостей.




  4. Контроль за виконанням рішення доручити заступнику селищного голови Івану БАЗАЦІ.






Селищний голова                     Василь КОВЕНЬКО





Рішення підготував


 

Начальник відділу соціального 



захисту населення Управління 



соціально-культурної сфери Юрій ТЮСКА




Погоджено


 

Секретар селищної ради Юрій БЛИЩИК


 

Перший заступник селищного голови                     Анатолій РИЖИЙ


 

Заступник селищного голови Іван БАЗАКА


 

Начальник юридичного відділу Тетяна МАСТІЙ


 

Начальник загального відділу  Наталія КРУК


 

Начальник фінансового відділу Людмила ЯРМОЛЮК


 

Начальник Управління 



соціально-культурної сфери Вадим ДРУЗЬ


























 

Проект рішення оприлюднено на офіційному веб-сайті Володимирецької селищної ради https://volodselrada.gov.ua/



20 грудня 2023 року № 1150




 













ЗАТВЕРДЖЕНО


 

Рішення селищної ради



______________  2023 року №___



 

ПРОГРАМА 



оздоровлення та відпочинку дітей Володимирецької селищної територіальної громади на 2024-2026 роки


 

1.ПАСПОРТ ПРОГРАМИ


 
















































1



Ініціатор розроблення програми



Відділ соціального захисту населення Управління соціально-культурної сфери Володимирецької селищної ради 



2



Розробник програми



Відділ соціального захисту населення Управління соціально-культурної сфери Володимирецької селищної ради



3



Відповідальний виконавець



Відділ соціального захисту населення Управління соціально-культурної сфери Володимирецької селищної ради



4



Виконавці програми



Управління соціально-культурної сфери Володимирецької селищної ради, 



Служба у справах дітей Володимирецької селищної ради, Комунальне некомерційне підприємство «Володимирецький центр первинної медико-санітарної допомоги» Володимирецької селищної ради 



5



Термін реалізації програми



2024 – 2026 роки



6



Джерела фінансування, необхідні для реалізації Програми



Кошти Володимирецької селищної територіальної громади,  які щорічно затверджуються на виконання заходів Програми в межах можливостей  бюджету



Кошти інших джерел, не заборонених законодавством



7



Загальний орієнтовний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми, тис.грн.



900,00



 

Продовження додатка


 

2. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ


 

Програма відпочинку та оздоровлення дітей Володимирецької селищної територіальної громади на 2024 – 2026 роки (далі - Програма) розроблена відповідно до Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей» з урахуванням постанови Кабінету Міністрів України від 09.05.2023 № 462 «Деякі питання реалізації експериментального проекту з організації оздоровлення і відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, в дитячих оздоровчих таборах державних підприємств “Міжнародний дитячий центр “Артек”, “Український дитячий центр “Молода гвардія” і в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку вищої категорії, що містяться в Державному реєстрі майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку дітей та розташовані в карпатському регіоні, за принципом “гроші ходять за дитиною», «Положення про порядок направлення дітей на оздоровлення та відпочинок до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку вищої категорії, які розташовані в гірських районах (районах, в яких розташовані населені пункти, віднесені до категорії гірських), за рахунок бюджетних коштів», затвердженого наказом Міністерства соціальної політики України від 05.07.2021 № 377 (далі –Положення № 377).



Програма спрямована на організацію оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки (далі - Діти) Володимирецької селищної територіальної громади.



Пріоритетним напрямом дії Програми є створення умов для зміцнення фізичного, психологічного та психічного здоров’я Дітей шляхом організації оздоровлення та відпочинку.



Одним з найважливіших завдань нашої держави в забезпеченні соціального захисту дитинства, турботі про здоров’я дітей є реалізація конституційного права дітей на оздоровлення та відпочинок.



Водночас упродовж останніх років зберігається тенденція до погіршення стану здоров’я дітей, зумовлена негативними факторами соціально – економічного, екологічного та психоемоційного характеру. Вплив постійно діючих факторів ризику, в тому числі стресові перевантаження, зокрема, у шкільному віці, призводять до порушення механізму саморегуляції фізіологічних функцій і сприяють розвитку у дітей хронічних захворювань. 



В поточних умовах оздоровлення та відпочинок дітей є вкрай важливими, оскільки до звичайних викликів додались виклики війни: психологічні та фізичні травми внаслідок воєнних дій, переміщень, розлучень з близькими та друзями, змін звичайного оточення та розпорядку, тривалого перебування у бомбосховищах і укриттях.



Оздоровлення та відпочинок Дітей під час літніх канікул не тільки сприятиме укріпленню здоров’я та поновленню сил перед початком нового навчального року, а й сприятиме розвитку Дитини, реалізації її творчих здібностей, формуванню здорового способу життя.


 

Продовження додатка


 

3. МЕТА ТА ОСНОВНІ ЗАВДАННЯ ПРОГРАМИ


 

Метою Програми є створення сприятливих умов для якісного відпочинку та оздоровлення Дітей, що проживають на території Володимирецької селищної територіальної громади.



Досягнення поставленої мети буде здійснюватись шляхом реалізації наступних завдань:



- створення сприятливих умов для психологічно – емоційного розвантаження Дітей; 



-  розвитку творчих здібностей Дітей;



- здійснення заходів, спрямованих на формування здорового способу життя, підвищення рівня національно – патріотичного виховання Дітей; 



-  збільшення кількості охоплених організованими формами відпочинку та оздоровлення Дітей.



Реалізація Програми надасть можливість забезпечити ефективне проведення оздоровчо – відпочинкової кампанії у 2024 – 2026 роках, а також організувати направлення Дітей до закладів оздоровлення та відпочинку області та України. 


 

4. ОБСЯГИ ТА ДЖЕРЕЛА ФІНАНСУВАННЯ ПРОГРАМИ


 

Видатки на виконання Програми здійснюються за рахунок коштів  бюджету Володимирецької селищної територіальної громади та інших джерел, не заборонених законодавством. 



Обсяги видатків, необхідних для виконання Програми, визначаються щороку під час формування бюджету Володимирецької селищної територіальної громади, виходячи з конкретних завдань Програми та реальних фінансових можливостей бюджету. Обсяг фінансування Програми в поточному бюджетному році може коригуватись шляхом затвердження відповідних змін. 


 

5. ПРОГНОЗОВАНІ РЕЗУЛЬТАТИ ВИКОНАННЯ ПРОГРАМИ


 

Виконання Програми дасть можливість покращити стан здоров’я Дітей,  охопити максимальну кількість Дітей оздоровчими та відпочинковими послугами у дитячих закладах відпочинку та санаторно – курортних закладах, здійснити заходи щодо всебічного розвитку Дітей.


 

 



                    Продовження  додатка



6. ЗАХОДИ ВИКОНАННЯ ПРОГРАМИ НА 2024 – 2026 РОКИ











































































































































































Назва заходу



Орієнтовні обсяги фінансування за роками, тис. грн.



Виконавці



Джерела фінансування



2024



рік



2025



рік



2026



рік



Усього



1. ЗАХОДИ З ОЗДОРОВЛЕННЯ ТА ВІДПОЧИНКУ



1



Забезпечувати послугами з оздоровлення та відпочинку Дітей з числа: 



- дітей – сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування; 



- дітей осіб, визнаних учасниками бойових дій відповідно до пунктів 19 – 24 частини першої статті 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»; 



- дітей, один із батьків яких загинув (пропав безвісти) у районі проведення антитерористичних операцій, здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, бойових дій чи збройних конфліктів або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних у районі проведення антитерористичних операцій, здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, бойових дій чи збройних конфліктів, а також дітей загиблих (померлих) осіб, визначених у частині першій статті  1011 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту; 



- дітей, один із батьків яких загинув під час масових акцій громадянського протесту або помер внаслідок контузії чи каліцтва, одержаних під час масових акцій громадянського протесту;



- дітей, зареєстрованих як внутрішньо переміщені особи; 



- рідних дітей батьків – вихователів або прийомних батьків, які проживають в одному дитячому будинку сімейного типу або в одній  прийомній сім’ї; 



- дітей, взятих на облік Службою у справах дітей як таких, що перебувають у складних життєвих обставинах; 



-  дітей з інвалідністю; 



- дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи; 



- дітей, які постраждали внаслідок стихійного лиха, техногенних аварій, катастроф; 



- дітей з багатодітних сімей; 



- дітей з малозабезпечених сімей; 



- дітей, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов’язків, у тому числі дітей журналістів, які загинули під час виконання службових обов’язків; 



- дітей, одному з батьків яких встановлено інвалідність І або ІІ групи; 



- дітей, які перебувають на диспансерному обліку;



- талановитих та обдарованих дітей – переможців міжнародних, всеукраїнських, обласних, міських, районних олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад, відмінників навчання, лідерів дитячих громадських організацій, дітей – учасників дитячих творчих колективів та спортивних команд.



Управління соціально-культурної сфери Володимирецької селищної ради



2



Розглянути можливість роботи таборів відпочинку з денним перебуванням та харчуванням на базі загальноосвітніх навчальних закладів .



Управління соціально-культурної сфери Володимирецької селищної ради



3



Забезпечити максимальне оздоровлення:



- дітей учасників бойових дій;



- дітей, один із батьків яких загинув (пропав безвісти) у районі проведення антитерористичних операцій, а також дітей загиблих (померлих) осіб, визначених у частині першій статті  1011 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту; 



- дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; 



- дітей з інвалідністю; 



- дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи;



- дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей; 



- дітей, які перебувають на диспансерному обліку,



Управління соціально-культурної сфери Володимирецької селищної ради



4



Здійснювати згідно з вимогами Положення № 377  підбір Дітей, які перебувають на обліку для забезпечення послугами з оздоровлення та відпочинку, для направлення на оздоровлення та відпочинок в оздоровчі та відпочинкові заклади відповідно до наказів Департаменту соціальної політики Рівненської обласної державної (військової) адміністрації. 



Управління соціально-культурної сфери Володимирецької селищної ради



5



Організовувати  оздоровлення та відпочинок Дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, та перебувають на обліку для забезпечення послугами з оздоровлення та відпочинку. 



Управління соціально-культурної сфери Володимирецької селищної ради



6



Організація перевезення дітей на оздоровлення та відпочинок, в тому числі до літніх таборів інших держав.



Кошти бюджету Володимирецької селищної територіальної громади 



300,00



300,00



300,00



900,00



Управління соціально-культурної сфери Володимирецької селищної ради



2. ОРГАНІЗАЦІЙНО – КООРДИНАЦІЙНІ ЗАХОДИ



1



Проводити наради з керівниками загальноосвітніх, дошкільних та позашкільних навчальних закладів з питань організації літнього оздоровлення та відпочинку Дітей.



Управління соціально-культурної сфери Володимирецької селищної ради



2



Здійснювати ведення обліку Дітей   для забезпечення послугами з оздоровлення та відпочинку.



Управління соціально-культурної сфери Володимирецької селищної ради



3



Проводити інформаційно – роз’яснювальну роботу серед мешканців Володимирецької селищної територіальної громади щодо оздоровлення та відпочинку Дітей 



Управління соціально-культурної сфери Володимирецької селищної ради



5



Забезпечувати всіх дітей, які направляються в заклади оздоровлення та відпочинку, безкоштовним медичним оглядом та відповідною медичною документацією.



Комунальне некомерційне підприємство «Володимирецький центр первинної медико-санітарної допомоги» Володимирецької селищної ради 



3. ФІНАНСОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ВИКОНАННЯ ПРОГРАМИ



1



Надавати пропозиції щодо потреби в коштах, необхідних для реалізації заходів Програми.



Управління соціально-культурної сфери Володимирецької селищної ради



2



Забезпечувати за рахунок коштів бюджету Володимирецької селищної територіальної громади відпочинок Дітей в таборах, що діють на базі загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів.


 

Управління соціально-культурної сфери Володимирецької селищної ради



Вазом



300,00



300,00



300,00



900,00





Продовження додатка


 

7. ОБЛІК ДІТЕЙ, ЯКІ ПОТРЕБУЮТЬ ОСОБЛИВОЇ СОЦІАЛЬНОЇ УВАГИ ТА ПІДТРИМКИ, ДЛЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПОСЛУГАМИ З ОЗДОРОВЛЕННЯ ТА ВІДПОЧИНКУ



1. Облік Дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, для забезпечення послугами з оздоровлення та відпочинку згідно з вимогами Положення № 377 проводить Відділ соціального захисту населення Управління соціально-культурної сфери Володимирецької селищної ради. 



2. Для взяття на облік Дитини для забезпечення послугами з оздоровлення та відпочинку, один з батьків або законний представник Дитини щорічно подає до Відділу соціального захисту населення Управління соціально-культурної сфери Володимирецької селищної ради:



- заяву про взяття на облік Дитини для забезпечення послугами з оздоровлення та відпочинку з згодою на обробку персональних даних; 



- копію свідоцтва про народження Дитини та документ, підтверджуючий реєстрацію місця проживання на території Володимирецької селищної територіальної громади;



- копію ID – картки (для Дитини віком старше 14 років) з підтвердженням реєстрації місця проживання на території Володимирецької селищної територіальної громади;



- копії документів, що підтверджують відповідний статус Дитини, згідно з вимогами Положення № 377;



- копію паспорта (ID - картки) та картки фізичної особи – платника податків одного з батьків або законного представника Дитини.



При подачі копій зазначених документів, пред’являються їх оригінали.



Під час прийому документів представник відділу соціального захисту населення Управління соціально-культурної сфери Володимирецької селищної ради одному із батьків або законному представнику Дитини роз’яснює умови забезпечення Дитини послугами з оздоровлення та відпочинку, визначені Положенням № 377.



3. Реєстрація заяви Дитини здійснюється за наявності подання всіх документів, передбачених пунктом 2 цього розділу, в порядку черговості їх подання. 



4. Дитина має право на отримання послуг з оздоровлення та відпочинку один раз на рік за рахунок коштів одного з бюджетів: державного, обласного, Володимирецької селищної територіальної громади.



5. В разі забезпечення у поточному році Дитини послугами з оздоровлення та відпочинку, вона знімається з обліку. Документи, на підставі яких Дитина отримала послуги з оздоровлення та відпочинку зберігаються в Управлінні протягом 3 років.



6. Діти, які до 15 грудня відповідного року не отримали послуг з оздоровлення та відпочинку, знімаються з обліку автоматично та документи, на підставі яких перебували на обліку, списуються.



7. Повторне взяття на облік провадиться згідно з вимогами пунктів 2, 3 цього розділу. 


 

Секретар селищної ради                                  Юрій БЛИЩИК