ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:


Друзь Вадим Віталійович

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXVI

Скликання:

VIII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

1087

Дата реєстрації:

23.11.2023

Проголосовано:

08.12.2023 12:48:14

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    22
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    5

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 1087








 

ВОЛОДИМИРЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА



РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ



(восьме скликання)


 

Р І Ш Е Н Н Я


 













______________________ 2023 року



№ _____ 




 















Про затвердження Програми харчування дітей дошкільного та шкільного віку закладів освіти Володимирецької селищної територіальної громади на 2024 рік 



 

Відповідно до підпункту 6 пункту а статті 32 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 35 Закону України «Про дошкільну освіту», статті 20 та статті 21 Закону України «Про повну загальну середню освіту» (зі змінами), статті 5 Закону України «Про охорону дитинства», пункту 10 статті 7, статті 11 Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» (із змінами), Закону України  «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» від 24 лютого 2022 року № 2102-ІХ, постанови Кабінету Міністрів України від 2 лютого 2011 р. № 116 «Про затвердження Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладення податком на додану вартість» (із змінами), Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, затвердженої спільним наказом Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я України від 17.04.2006  № 298/227, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України  5 травня 2006 р. за № 523/12397, наказів Міністерства охорони здоров’я України від 24.03.2016     № 234 «Про затвердження Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 14 квітня 2016 р. за № 563/28693, від 25.09.2020 № 2205 «Про затвердження Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 10 листопада 2020 р. за № 1111/35394 з метою забезпечення дітей дошкільного та шкільного віку, на яких не поширюються норми Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», гарячим харчуванням, селищна рада, 


 

ВИРІШИЛА:


 

1. Затвердити Програму харчування  дітей дошкільного та шкільного віку закладів освіти Володимирецької селищної територіальної громади на 2024 рік (далі – Програма), що додається.



2. Управлінню соціально-культурної сфери Володимирецької селищної ради забезпечити:



2.1. Належну організацію харчування дітей та учнів у закладах освіти у порядку, визначеному законодавством та рішеннями селищної ради. 



2.2. Цільове використання коштів, виділених на фінансування Програми. 



3.  Фінансовому відділу Володимирецької селищної ради при формуванні та внесенні змін до бюджету селищної територіальної громади на 2024 рік в межах фінансових ресурсів передбачати кошти на фінансування заходів Програми.



4. Визнати таким, що втратило чинність, рішення Володимирецької селищної ради від 06 грудня 2022 року № 931 «Про затвердження Програми харчування дітей дошкільного та шкільного віку закладів освіти Володимирецької селищної територіальної громади на 2023 рік». 



5. Контроль за виконанням рішення доручити першому заступнику голови Анатолію РИЖОМУ.









Селищний голова                                                                        Василь КОВЕНЬКО












































 

Рішення підготував:


 

Головний спеціаліст відділу освіти, 



культури, туризму, охорони здоров’я,



молоді та спорту Управління 



соціально-культурної сфери



Володимирецької селищної ради Тамара ХРИСТЯНОВИЧ


 

Погоджено:


 

Секретар селищної  ради       Юрій БЛИЩИК


 

Перший заступник селищного голови           Анатолій РИЖИЙ


 

Начальник юридичного відділу                                   Тетяна МАСТІЙ


 

Начальник  загального відділу                                     Наталія КРУК


 

Начальник фінансового відділу                                      Людмила ЯРМОЛЮК


 

Начальник Управління



соціально-культурної сфери                                         Вадим ДРУЗЬ


 

Голова комісії з питань бюджету та



фінансів,регламенту, депутатської діяльності,



соціальної політики, охорони здоров’я,



освіти, культури, молоді і спорту, правопорядку 



та здійснення контролю за дотриманням



антикорупційного законодавства                                      Анатолій БОВА








 

Проект рішення оприлюднено на офіційному веб-сайті Володимирецької селищної ради https://volodselrada.gov.ua/


 

23 листопада 2023 року № 1087





Продовження додатка


 

                                                                               ЗАТВЕРДЖЕНО


 

                                                                               Рішення селищної ради



                                                                               __________ 2023 року №____


 

Програма харчування  



дітей дошкільного та шкільного віку закладів освіти Володимирецької селищної територіальної громади на 2024 рік


 

1. ПАСПОРТ ПРОГРАМИ



1. Назва: Програма харчування  дітей дошкільного та шкільного віку закладів освіти Володимирецької селищної територіальної громади на 2024 рік. 



2. Підстава  для  розроблення:  підпункт 6 пункту а статті 32 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», стаття 35 Закону України «Про дошкільну освіту», стаття 20 та стаття 21 Закону України «Про повну загальну середню освіту» (зі змінами), стаття 5 Закону України «Про охорону дитинства», пункт 10 статті 7, стаття 11 Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» (із змінами), Закон України  «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» від 24 лютого 2022 року № 2102-ІХ, постанова Кабінету Міністрів України від 2 лютого 2011 р. № 116 «Про затвердження Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладення податком на додану вартість» (із змінами), Інструкція з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, затверджена спільним наказом Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я України від 17.04.2006 № 298/227, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України  5 травня 2006 р. за                   № 523/12397, наказ Міністерства охорони здоров’я України від 24.03.2016        № 234 «Про затвердження Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів», зареєстрований в Міністерстві юстиції України 14 квітня 2016 р. за  № 563/28693, наказ від 25.09.2020 № 2205 «Про затвердження Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти», зареєстрований в Міністерстві юстиції України 10 листопада 2020 р. за № 1111/35394, з метою забезпечення дітей дошкільного та шкільного віку, на яких не поширюються норми Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», гарячим харчуванням, селищна рада, 



3. Державний замовник або координатор: Управління соціально-культурної сфери Володимирецької селищної ради.



4. Виконавці: Управління соціально-культурної сфери Володимирецької селищної ради, заклади освіти громади, приватні підприємці, фізичні та юридичні особи, які організовують харчування.


 

Продовження додатка



5. Мета: забезпечення дітей дошкільного та шкільного віку, на яких не поширюються норми Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», гарячим харчуванням.



6. Початок: 01 січня 2024 року.



7. Закінчення: 31 грудня 2024 року.



8.  Етапи виконання: 01 січня – 31 грудня 2024 року.



9. Загальні обсяги фінансування: бюджет селищної територіальної громади -  7 870 400,00 грн.



10. Очікувані результати виконання (стисло викладена загальна характеристика очікуваних результатів): забезпечення гарячим харчуванням дітей дошкільного віку та учнів, на яких не поширюються норми Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», протягом 2024 року.



11. Контроль за виконанням (орган, уповноважений здійснювати контроль за виконанням термінів звітності): Управління соціально-культурної сфери Володимирецької селищної ради.



12. Звітність: до 31 грудня 2024 року, Управління соціально-культурної сфери Володимирецької селищної ради, фінансовий відділ Володимирецької селищної ради.



2. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ



У закладах освіти громади здобувають освіту діти дошкільного віку та учні, на яких не поширюються норми Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» в частині забезпечення гарячим харчуванням. Кількість дітей таких категорій є динамічною. Програма харчування дітей дошкільного віку та учнів закладів освіти Володимирецької селищної територіальної громади на 2024 рік  розроблена з метою створення умов для повноцінного гарячого харчування дітей дошкільного віку та учнів закладів освіти, на які не поширюються норми Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» та забезпечення безкоштовним гарячим харчуванням дітей пільгових категорій, перелік яких зазначено в розділі 7 «Заходи з реалізації Програми».



Відповідальним за порядок організації гарячого харчування дітей дошкільного віку та учнів є Управління соціально-культурної сфери Володимирецької селищної ради, заклади освіти селищної територіальної громади. 





  1. МЕТА ПРОГРАМИ




 

Програма передбачає заходи, направлені на сприяння збереженню здоров’я дітей дошкільного віку та учнів, на яких не поширюються  норми Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», та забезпечення їх раціональним, якісним та безпечним гарячим харчуванням.


 

Продовження додатка



4. ОСНОВНІ НАПРЯМИ РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОГРАМИ



Програма реалізується по напрямах:



- удосконалення управління системою організації харчування з метою оптимізації витрат на її функціонування та збільшення кількості учнів закладів загальної середньої освіти, охоплених харчуванням;



- удосконалення якості та створення умов для повноцінного гарячого харчування дітей дошкільного віку та учнів, які навчаються в закладах освіти громади;



- забезпечення гарячим харчуванням дітей дошкільного віку та учнів закладів освіти громади, на які не поширюються норми Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»;



- забезпечення безкоштовним харчуванням дітей дошкільного віку та учнів пільгових категорії, перелік яких зазначено в розділі 7 «Заходи щодо реалізації Програми».



5. ОЧІКУВАНІ РЕЗУЛЬТАТИ



Виконання Програми сприятиме створенню умов для повноцінного харчування дітей дошкільного віку та учнів, на яких не поширюються  норми Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» та забезпечення їх раціональним, якісним та безпечним харчуванням, наданню додаткових гарантій соціального захисту дітям дошкільного віку та учням пільгових категорій, які навчаються у закладах освіти громади. 


 

6. ФІНАНСОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ. ВИКОНАННЯ ЗАХОДІВ ПРОГРАМИ


 

Фінансування Програми здійснюється за рахунок:



- коштів бюджету селищної територіальної громади;



- інших джерел, не заборонених законодавством України.


 

7. ЗАХОДИ ЩОДО РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОГРАМИ


 















































































































































































































































































з/п



Зміст заходів


 

Терміни виконання


 

Прогнозований обсяг фінансових ресурсів для виконання завдань (тис. грн.)


 

Джерела фінансування


 

Виконавці



1. 



Забезпечення гарячим 



харчуванням дітей



дошкільного віку з числа дітей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України, учасників бойових дій, ветеранів війни



2024 рік



138 000



Бюджет



селищної



територіальної



громади



Управління соціально-



культурної сфери


 

Продовження додатка



2.



Забезпечення гарячим 



харчуванням дітей



дошкільного віку із сімей військовослужбовців



2024 рік



316 000



Бюджет



селищної



територіальної



громади



Управління соціально-



культурної сфери



3.



Забезпечення гарячим  харчуванням дітей дошкільного віку з сімей  внутрішньо переміщених осіб



2024 рік



98 000



Бюджет



селищної



територіальної



громади



Управління соціально-



культурної сфери



4.



Забезпечення гарячим  харчуванням дітей дошкільного віку з числа дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування



2024 рік



19 000



Бюджет



селищної



територіальної



громади



Управління соціально-



культурної сфери



5.



Забезпечення гарячим  харчуванням дітей дошкільного віку з особливими освітніми потребами, які навчаються в інклюзивних та спеціальних групах 



2024 рік



237 000



Бюджет



селищної



територіальної



громади 



Управління соціально-



культурної сфери



6.



Забезпечення гарячим  харчуванням дітей дошкільного віку з інвалідністю



2024 рік



39 000



Бюджет



селищної



територіальної



громади 



Управління соціально-



культурної сфери



7.



Забезпечення гарячим  харчуванням дітей дошкільного віку з багатодітних сімей в розмірі 50% від фактичної вартості харчування дитини



2024 рік



872 000



Бюджет



селищної



територіальної



громади 



Управління соціально-



культурної сфери



8.



Забезпечення гарячим  харчуванням дітей дошкільного віку в розмірі 40 % (у міській та сільській місцевостях) від фактичної вартості харчування дитини



2024 рік



1 094 000



Бюджет



селищної



територіальної



громади 



Управління соціально-



культурної сфери



9.



 



 



Забезпечення гарячим  харчуванням учнів 1-4 класів з числа дітей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України, учасників бойових дій, ветеранів війни



2024 рік



61 000



Бюджет



селищної



територіальної



громади



Управління соціально-



культурної сфери



10.



Забезпечення гарячим  харчуванням учнів 1-4 класів із сімей військовослужбовців



2024 рік



557 000



Бюджет



селищної



територіальної



громади



Управління соціально-



культурної сфери



11.



Забезпечення гарячим  харчуванням учнів 1-4 класів з сімей  внутрішньо переміщених осіб



2024 рік



88 000



Бюджет



селищної



територіальної



громади



Управління соціально-



культурної сфери




 
 

Продовження додатка



12.



Забезпечення гарячим  харчуванням учнів 1-4 класів з числа дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування



2024 рік



8 800



Бюджет



селищної



територіальної



громади 



Управління соціально-



культурної сфери



13.



Забезпечення гарячим  харчуванням учнів 1-4 класів з особливими освітніми потребами, які навчаються у інклюзивних класах 



2024 рік



88 000



Бюджет



селищної



територіальної



громади 



Управління соціально-



культурної сфери



14.



Забезпечення гарячим  харчуванням учнів 1-4 класів з інвалідністю



2024 рік



141 400



Бюджет



селищної



територіальної



громади 



Управління соціально-



культурної сфери



15.



Забезпечення гарячим  харчуванням учнів 1-4 класів, в розмірі 40 % (у міській та сільській місцевостях) від фактичної вартості харчування дитини



2024 рік



2 530 000



Бюджет



селищної



територіальної



громади 



Управління соціально-



культурної сфери



16. 



Забезпечення гарячим  харчуванням учнів 1-4 класів (пільгових категорій), які відвідують групу продовженого дня 



2024 рік



51 000



Бюджет



селищної



територіальної



громади 



Управління соціально-



культурної сфери



17.



Забезпечення гарячим  харчуванням учнів 5-8 класів з числа дітей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України, учасників бойових дій, ветеранів війни



2024 рік



37 800



Бюджет



селищної



територіальної



громади



Управління соціально-



культурної сфери



18.



Забезпечення гарячим  харчуванням учнів 5-8 класів із сімей військовослужбовців



2024 рік



474 700



Бюджет



селищної



територіальної



громади



Управління соціально-



культурної сфери



19.



Забезпечення гарячим  харчуванням учнів 5-8 класів з сімей  внутрішньо переміщених осіб



2024 рік



48 500



Бюджет



селищної



територіальної



громади



Управління соціально-



культурної сфери



20.



Забезпечення гарячим  харчуванням учнів 5-8 класів з числа дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування



2024 рік



16 200



Бюджет



селищної



територіальної



громади 



Управління соціально-



культурної сфери



21.



Забезпечення гарячим  харчуванням учнів 5-8 класів з особливими освітніми потребами, які навчаються у інклюзивних класах 



2024 рік



54 000



Бюджет



селищної



територіальної



громади 



Управління соціально-



культурної сфери


 

Продовження додатка



22.



Забезпечення гарячим  харчуванням учнів 5-8 класів з інвалідністю



2024 рік



113 300



Бюджет



селищної



територіальної



громади 



Управління соціально-



культурної сфери



23.



Забезпечення гарячим  харчуванням учнів 9-11 класів з числа дітей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України, учасників бойових дій, ветеранів війни



2024 рік



22 300



Бюджет



селищної



територіальної



громади



Управління соціально-



культурної сфери



24.



Забезпечення гарячим  харчуванням учнів 9-11 класів із сімей військовослужбовців



2024 рік



217 200



Бюджет



селищної



територіальної



громади



Управління соціально-



культурної сфери



25.



Забезпечення гарячим  харчуванням учнів 9-11 класів з сімей  внутрішньо переміщених осіб



2024 рік



11 200



Бюджет



селищної



територіальної



громади



Управління соціально-



культурної сфери



26.



Забезпечення гарячим  харчуванням учнів 9-11 класів з числа дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування



2024 рік



11 200



Бюджет



селищної



територіальної



громади 



Управління соціально-культурної сфери



27.



Забезпечення гарячим  харчуванням учнів 9-11 класів з особливими освітніми потребами, які навчаються у інклюзивних класах 



2024 рік



5 600



Бюджет



селищної



територіальної



громади 



Управління соціально-



культурної сфери



28.



Забезпечення гарячим  харчуванням учнів 9-11 класів з числа дітей з інвалідністю



2024 рік



144 800



Бюджет



селищної



територіальної



громади 



Управління соціально-



культурної сфери



29.



Забезпечення триразовим гарячим харчуванням учнів військово-спортивного профілю Володимирецького ліцею «Колегіум» 



2024 рік



(на період дії воєнного стану) 



375 800



Бюджет



селищної



територіальної



громади 



Управління соціально-



культурної сфери


 

 Всього


 

2024 рік


 

7 870 400



Бюджет



селищної



територіальної



громади 



Управління соціально-



культурної сфери









 

Секретар селищної ради                                                          Юрій БЛИЩИК