ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

Тамара ХРИСТЯНОВИЧ


Доповідачі:


Друзь Вадим Віталійович

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXVI

Скликання:

VIII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

1085

Дата реєстрації:

23.11.2023

Проголосовано:

08.12.2023 12:36:57

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    21
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    1
  • Відсутні
    5

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 1085





















 

ВОЛОДИМИРЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА



РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ



(восьме  скликання)


 

__________________________ 2023 року                                                    № ______















Про затвердження вартості харчування дітей дошкільного та шкільного віку закладів освіти Володимирецької селищної територіальної  громади у 2024 році



 




Розглянувши подання Управління соціально-культурної сфери Володимирецької селищної ради від 23 листопада 2023 року № 1108/01-23, відповідно до підпункту 6 пункту а статті 32 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 35 Закону України «Про дошкільну освіту», статті 20 та статті 21 Закону України «Про повну загальну середню освіту» (зі змінами), статті 5 Закону України «Про охорону дитинства», пункту 10 статті 7, статті 11 Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» (із змінами), Закону України  «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» від 24 лютого 2022 року № 2102-ІХ, постанови Кабінету Міністрів України від 2 лютого 2011 р.        № 116 «Про затвердження Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладення податком на додану вартість» (із змінами), Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, затвердженої спільним наказом Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я України від 17.04.2006     № 298/227, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України  5 травня 2006 р. за    № 523/12397, наказів Міністерства охорони здоров’я України від 24.03.2016        № 234 «Про затвердження Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 14 квітня 2016 р. за № 563/28693, від 25.09.2020 № 2205 «Про затвердження Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 10 листопада 2020 р. за № 1111/35394 з метою забезпечення дітей дошкільного та шкільного віку, на яких не поширюються норми Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», гарячим харчуванням, селищна рада, 



ВИРІШИЛА:



1. Встановити вартість триразового гарячого харчування (сніданок, обід, вечеря) на одну дитину дошкільного віку (від 3-ох до 6(7) років) в день у закладах дошкільної освіти та дошкільних підрозділах закладів освіти Володимирецької селищної територіальної громади у розмірі 113 гривень з урахуванням торговельної націнки до 30%.



2. Встановити вартість одноразового гарячого харчування учнів 1-4 класів у розмірі 52 гривні на одну дитину в день з урахуванням торговельної націнки до 30%.



3. Встановити вартість одноразового гарячого харчування учнів 5-8 класів у розмірі 62 гривні на одну дитину в день з урахуванням торговельної націнки до 30%.



4. Встановити вартість одноразового гарячого харчування учнів 9-11 класів у розмірі 64 гривні на одну дитину в день з урахуванням торговельної націнки до 30%.



5. Встановити вартість триразового гарячого харчування (сніданок, обід, вечеря) однієї дитини в день для учнів, які проживають  у пансіоні Володимирецького ліцею «Колегіум» Володимирецької селищної ради у розмірі 120 гривень з урахуванням торговельної націнки до 30%.



6. Встановити вартість харчування учнів, які відвідують групу продовженого дня у розмірі 25 гривень на одну дитину в день з урахуванням торговельної націнки до 30%.



7. Встановити батьківську плату за харчування дітей дошкільного віку (від 3-ох до 6(7) років) та учнів 1-4 класів у розмірі 60% (у сільській та міській місцевостях) від фактичної вартості харчування дитини на день.



8. Встановити батьківську плату за харчування учнів 1-4 класів, які відвідують групу продовженого дня, у розмірі 100% (у сільській та міській місцевостях) від фактичної вартості харчування дитини на день.



9.  Встановити батьківську плату за харчування учнів 5-11 класів у розмірі 100% (у сільській та міській місцевостях) від фактичної вартості харчування дитини на день.



10. Звільнити батьків від плати за харчування дітей, які здобувають освіту у закладах освіти Володимирецької селищної територіальної громади,  наступних пільгових категорій:



10.1. Дітей дошкільного віку, учнів 1-11 класів та учнів, які відвідують групу продовженого дня з числа дітей загиблих (померлих)  Захисників та Захисниць України, учасників бойових дій, ветеранів війни.



10.2. Дітей дошкільного віку, учнів 1-11 класів та учнів, які відвідують групу продовженого дня з сімей військовослужбовців.



10.3. Дітей дошкільного віку, учнів 1-11 класів та учнів, які відвідують групу продовженого дня з сімей внутрішньо переміщених осіб.



10.4. Дітей дошкільного віку, учнів 1-11 класів та учнів, які відвідують групу продовженого дня з числа дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.



10.5. Дітей дошкільного віку, учнів 1-11 класів та учнів, які відвідують групу продовженого дня з особливими освітніми потребами, які навчаються у інклюзивних класах/групах.



10.6.  Дітей дошкільного віку,  учнів 1-11 класів та учнів, які відвідують групу продовженого дня з числа дітей з інвалідністю.



10.7. Дітей дошкільного віку із сімей, в яких сукупний дохід на кожного члена за попередній квартал з урахуванням індексу зростання цін не перевищував рівня забезпечення прожиткового мінімуму (гарантованого мінімуму), який щороку встановлюється законодавством про Державний бюджет України.



10.8. Учнів військово-спортивного профілю Володимирецького ліцею «Колегіум» Володимирецької селищної ради – на період дії воєнного стану.



       11. Зменшити розмір батьківської плати за харчування дітей дошкільного віку з багатодітних сімей в розмірі 50% від фактичної вартості харчування дитини.



12. Звільнення від сплати за харчування дітей дошкільного віку та учнів пільгових категорій проводити після надання у заклад освіти документів, що підтверджують відповідний статус.



13. Визнати таким, що втратило чинність рішення Володимирецької селищної ради № 930 від 06 грудня 2022 року «Про затвердження вартості харчування дітей та учнів у закладах освіти Володимирецької селищної територіальної громади у 2023 році».



14. Управлінню соціально-культурної сфери Володимирецької селищної ради:



14.1. Забезпечити організаційні заходи щодо звільнення від плати за харчування дітей пільгових категорій, передбачених даним рішенням.



14.2. Здійснювати моніторинг щодо охоплення гарячим харчуванням дітей дошкільного віку та учнів 1-11 класів у закладах освіти громади.



15. Фінансовому відділу Володимирецької селищної ради при формуванні бюджету селищної територіальної громади передбачати кошти на вищезазначені цілі в межах фінансових ресурсів.



16. Контроль за виконанням рішення доручити першому заступнику голови Анатолію РИЖОМУ.



  



Селищний голова                                                                            Василь КОВЕНЬКО



 



 



 



 Рішення підготував: 



Головний спеціаліст відділу освіти,



культури, туризму, охорони здоров’я,



молоді та спорту Управління



соціально-культурної сфери  



Володимирецької селищної ради                       Тамара ХРИСТЯНОВИЧ



 



 



Погоджено:



 Секретар селищної  ради                                           Юрій БЛИЩИК



Перший заступник селищного голови                  Анатолій РИЖИЙ



Начальник юридичного відділу                                  Тетяна МАСТІЙ



Начальник  загального відділу                                    Наталія КРУК



Начальник фінансового відділу                                  Людмила ЯРМОЛЮК



Начальник Управління



соціально-культурної сфери                                             Вадим ДРУЗЬ



 



Голова комісії з питань бюджету та



фінансів,регламенту, депутатської діяльності,



соціальної політики, охорони здоров’я,



освіти, культури, молоді і спорту, правопорядку 



та здійснення контролю за дотриманням



антикорупційного законодавства                                      Анатолій БОВА



 



 



Проект рішення оприлюднено на офіційному веб-сайті Володимирецької селищної ради https://volodselrada.gov.ua/



23 листопада 2023 року № 1085